evde yoğun bakım hizmeti ile artık yoğun bakım ünitesindeki cihazlar ihtiyaç duyulduğu takdirde hastaların evlerine taşınabilecek. özellikle sağlık merkezlerinde, artık uygulanacak bir tedavi, yapılacak bir şey kalmadığı takdirde hastanede boşa yatak işgal etmemesi için yoğun bakım hizmeti evlerinde sağlanacak. yoğun bakım cihazlarını satın alma zorunluluğu da bulunmamakta; kiralanabiliyor.

evde yoğun bakım hizmeti için neler gerekiyor?

kanser, inme, solunum yolu hastalıkları gibi durumlarda hastalar uzun süre yoğun bakım servisinde yatabilmekte. bu süreç hem hastalar ve hasta yakınları için oldukça yorucu, hem de bu hizmete acilen ihtiyacı olan hastalar için de yatak bulma sıkıntısı oluşturabilmekte.

aslında öleceksek de kendi evimizde, kendi yatağımızda olmayı istiyoruz. hastane köşelerinde yatmak sanmıyorum ki önceliğimiz olsun. fakat hasta yakınları, hasta bunun bilincinde olmasa da doğal olarak bir şeyi eksik olmasın, gözetim altında dursun diye eve almaktan ziyade hastanede yoğun bakım ünitesinde yatsın istiyorlar.

eskiden bu mümkün olmasa da şu anki teknoloji ile birlikte yoğun bakım ünitesinde kullanılan cihazlar mobil hale geldi ve kolaylıkla evlerde kullanılabilmektedir. istenildiği takdirde hastanın odası, yoğun bakım ünitesindeki hale getirilebilmekte. bir hastanenin yoğun bakım servisinde bulunan ve kullanılması gereken bütün tıbbi aletler evinize getirilebiliyor ve hastanede yapılabilecek bir uygulama kalmadığı zaman, hastanın kendi evinde yoğun bakım altında olması, hem hastaneler için hem de hasta yakınları için oldukça faydalı.

evde bakım hizmetleri nedir

evde bakım hizmeti başvuru

evde yoğun bakım hizmetinde kullanılan cihazların bir kısmını sgk karşılıyor. hastanızın evde yoğun bakım hizmeti alması uygun görüldüğü takdirde, hastaneden çıkış esnasında doktorlar, kullanmasını zorunlu gördüğü cihazları rapor ettiği takdirde hasta yakınları yoğun bakım cihazlarını sgk‘dan alabiliyorlar. tabi bunun haricinde hasta yakını dilerse evde yoğun bakım cihazlarını satın alabilir ya da kiralayabilir. kiralık yoğun bakım cihazları da piyasada kolaylıkla bulunabilmekte.

evde yoğun bakım cihazları haricinde ihtiyaç duyulan sağlık personeli desteği de veriliyor. profesyonel sağlıkçılar tarafından evde bakım hizmeti, evde hemşire hizmeti, evde doktor hizmeti, hastanın yoğun bakım esnasında ihtiyaç duyabileceği görüntüleme ve laboratuvar hizmetleri ve yoğun bakım cihazlarının temin edilmesi esnasında multidisipliner bir çalışma ile yardımcı olunuyor.

son evredeki kanser hastaları için evde yoğun bakım

doktorlar özellikle son evredeki kanser hastaları için evde yoğun bakım öneriyorlar. hastane ortamında yapılabilecek hiçbir tedavi kalmadığı için son dönemi evde geçirmelerini daha uygun görüyorlar. bu aslında hasta yakınları için de oldukça kolaylık oluyor.

eğer ki hastanın özel sağlık sigortası bulunuyorsa 2 ay boyunca evde yoğun bakım hizmetinden hiçbir ücret ödemeden yararlanabiliyor.