p20 pro renk seçenekleri

huawei p20 pro renk seçenekleri

bu yazımda sizlere yeni çıkan huawei p20 pro hakkında görüşlerimi paylaşmak istiyorum. iphone haricinde akıllı telefon piyasasında huawei gitgide kendine üst sıralara çıkartıyor. çıkarttığı telefonlarda kalite olarak kendini adım adım ön plana çıkartan, en iyi çin malı telefon markaları arasında gelen huawei, p7 sonra p20 pro ile adından söz ettirecek gibi gözüküyor. bildiğimiz gibi huawei 2016 senesinde p9 telefon modeli için leica ile anlaşarak kamera konusunu üst seviyeye çıkartmıştı. çıkarttığı p10 ve  huawei mate 10 modelleri ile de bu çalışmayı sürdürüp, en iyi fotoğraf çeken android telefonlar listelerini domine etti. şimdi de sahnelerinizde huawei p20 pro var.

huawei p20 pro alınır mı?

yakın zaman önce paris’te düzenlenen bir etkinlikle tanıtılan huawei p20 pro yanında p20 ve p20 lite ile birlikte p20 grubunu oluşturuyor. tabii isminden anlayabileceğimiz gibi, bu üç telefon arasında en güçlüsü p20 pro. huawei p20 pro fiyatı ve huawei p20 pro satış tarihi henüz belli değil. bu yüzden maalesef huawei p20 pro ne zaman türkiye’ye gelecek sorusu şu an için yanıtsız. fakat şu an türkiye haricindeki avrupa fiyatı 899 euro; buna göre ülkemizde uygulanan cep telefonu ve benzeri cihazlar için vergileri üzerine ekleyerek bir fiyat tahmini yapabilirsiniz. akıllı telefon üreticilerinin amiral gemilerinde olduğu gibi p20 pro da huawei’nin en pahalı modellerinden biri olacağı kesin. fakat sahip olduğu özellikleri ile rakiplerinin önüne geçeceği de çok zor bir durum olmayacaktır.

huawei p20 pro tasarımı

huawei p20 pro huawei markasının kurulduğu tarihten bugüne dek üretmiş olduğu telefonlar arasında en şık tasarıma sahip olanı diyebilirim. bunu geçen yıl sorsaydınız huawei’nin en göze hoş gelen telefonu huawei mate 10 derdim. bugün p20 pro diyorsam, bu bizlere huawei’nin tasarım konusunda kendini sürekli geliştirdiğini gösteriyor. arka yüzü aynalı cam olan huawei p20 pro oldukça şık bir telefon. telefonun kenarlarının yuvarlatılmış olması ele çok iyi oturmasına ve dengeli bir tutuşa olanak sağlıyor. tasarım konusunda tek kusuru, fazla kaygan olması diyebilirim. bu yüzden özellikle hareket halindeyken dikkatli kullanılmasında fayda var. ayrıca huawei p20 pro’nun kendine has özelliği olan arka kameraların yerleşimi de maalesef telefonun arka yüzeyinde çıkıntıya sebep olmuş. bu da çoğu kullanıcıyı rahatsız edecektir. tabii bunun çözümü kolay; hem çıkıntıyı ortadan kaldırmak, hem de elinizden kaymaması için kılıf ile kullanmanız yeterli olacaktır. ki zaten böyle büyük ve pahalı bir telefon da uzun ömürlü kullanılmak isteniyorsa mutlaka kılıf ile  kullanılacaktır.

huawei p20 pro inceleme

huawei p20 pro -p20 ve p20 lite

tasarım konusunda diğer bir konu ise telefonun renkleri. huawei p20 pro iki çeşit renge sahip; ilk çeşit klasik düz renk, diğer çeşidi ise geçişli renklerden oluşuyor. huawei p20 pro siyah ve huawei p20 pro midnight blue standart renkleri. ortamdaki ışığa ve yansımalara göre değişen geçişli renkler ise huawei p20 pro twilight ve huawei p20 pro champagne. huawei p20 pro renk seçeneklerinin hepsi bana göre güzel, tek kötü yanı hangi renk olursa olsun arkasında parmak izi bırakması.

huawei p20 pro boyutları

huawei p20 pro boyu 155 milimetre, kalınlığı 7.8 milimetre. huawei p20 pro ağırlığı 180 gram. bu değerlere göre rakibi s9 plus’a göre daha avantajlı duruyor.

yeni çıkan telefonlarda artık en çok konu olan durum çentik olup olmadığı. bu noktada huawei p20 pro’nun da ön yüzünde çentik bulunuyor fakat bu çentik iphone 10’daki kadar büyük değil. ayrıca alt tarafında da iphone 10’dan farklı olarak 1 parmak izi sensörü bulunuyor fakat bu sensör de ekrana entegre olmadığı için ekstra yer işgal ediyor. huawei p20 pro çentik kapatma ayarı bulunuyor; ekran ayarlarına girerek çentiği kapatıp düz siyah bant haline getirebilirsiniz. huawei p20 lite çentik kapatma işlemi de yine aynı.

huawei p20 pro çentik kapama

huawei p20 pro – çentik kapatma

huawei p20 pro’nun güç düğmesi sağ tarafında onun hemen üzerinde de ses açma ve ses kapatma tuşları var. sol tarafında ise sim kart çekmecesi bulunuyor. bu noktada huawei p20 pro çift sim kart desteği sunuyor fakat hafıza kartı kullanma şansınız yok. sd kart ya da micro sd kart takılmıyor; yani huawei p20 pro hafızası yükseltilemiyor.

p20 pro ses tuşu

huawei p20 pro – ses düğmen

arka tarafında dediğimiz gibi telefonun en çok öne çıkan özelliği 3 adet leica kameraya sahip oluşu. bu kameralar da üst üste, sol üst tarafta yer alıyor. huawei p20 pro su geçirmez bir tasarıma sahip. bu sebeple su geçirmeyen android telefon arayışı içerisinde iseniz, huawei p20 pro güzel bir seçenek olacaktır. tabii su geçirmez bir kasaya sahip olmasının dezavantajı da üç buçuk milimetre kulaklık girişine sahip olmaması. huawei p20 pro’yu beğendiyseniz fakat üç buçuk milimetre kulaklık girişi olmadığı için vazgeçerseniz, bu noktada huawei p20 alternatif üç buçuk milimetre kulaklık girişine sahip. ama bu kasada da su geçirmeme özelliği yok. huawei p20 pro da belirttiğimiz gibi üç buçuk milimetre kulaklık girişi yok fakat kutu içeriğinden çıkan usb kablo ile kulaklığı telefona bağlayabilirsiniz.

huawei p20 pro ekran özellikleri

huawei p20 pro 6.1 inç ekrana sahip. 1080 x 2244 ekran çözünürlüğüne sahip olan huawei p20 pro ekran çözünürlüğü full hd plus olarak ayarlanmış. bu özelliği ile galaxy s9’un plus qhd plus ekran çözünürlüğünün bir tık gerisinde kalmış oluyor. huawei p20 pro’nun ekran paneli amoled. bu amoled ekranı ile detaylarda oldukça başarılı sonuçlar sunuyor. halihazırdaki amiral gemisi telefonlarla görüntü kalitesi olarak ele alırsak, aslında aralarında çok da bir fark yok.

huawei p20 pro işletim sistemi

p20 pro’nun işletim sistemi oldukça kullanışlı. ikonlar derli toplu ve rahat bir kullanım sağlıyor. huawei p20 pro işletim sistemi 8.1 oreo android. arabirim ise huawei’nin emui. bu arabirim ile huawei şu ana kadar çıkarttığı telefonlarda oldukça yüksek performans sağladı. huawei p20 pro da kullandığı emui 8.1 versiyonu ile de oldukça başarılı.

telefon fabrika çıkışı olarak düz menüsüz şeklinde geliyor fakat ayarlar kısmından menülü hale getirebilirsiniz. her kullanıcının kendi zevkine göre bu tarz opsiyonlar ile üretilmiş olması gerçekten güzel. kimi insanlar ekranın altında menü tuşlarını severken, kimisi ise bu butonlardan hoşlanmaz. bu sebepten ekranın altındaki navigasyon tuşlarını kaldırıp gösterebilmek güzel bir opsiyon.

huawei p20 pro özellikleri

huawei p20 pro – teknik özellikleri

yine huawei mate 10’da olduğu gibi p20 pro’da da hareket kontrolü özelliği bulunuyor. bu özellik sayesinde parmak hareketleriniz ile cep telefonunuzu sezgisel hareketlerle kullanabiliyorsunuz. örneğin hızlı bir şekilde ekran görüntüsü almak isterseniz parmağınızın ucu ile basmak yerine kapı çalar gibi eklem yerinizle çift tıklarsanız ekran görüntüsünü şak diye kaydediyor.

p20 pro gerçekten güçlü bir akıllı telefon. markaların en üst seviye, amiral gemisi telefonları arasında bir tercih yapacaksanız, hem kullanım kolaylığı, hem yüksek performansı, hem fotoğraf çekme kalitesi ile huawei p20 pro seçeneklerinizin arasında olmayı hak ediyor.

huawei p20 pro işlemci performansı

huawei p20 pro işlemcisi snapdragon 835. huawei p20 pro antutu sonuçları 211 bin civarında, benchmark sonuçları ise 1920’de. genellikle bu tarz test sonuçlarında yüksek puan alan telefonlar, pratikte kullanırken bu kadar yüksek değerler vermeyebiliyor fakat huawei p20 pro gerek video, gerek oyun, gerek ofis işlemleri açısından oldukça yüksek performans sunuyor.

oyun ve video yoğun olarak kullanan biriyseniz çift hoparlöre sahip huawei p20 pro sizi oldukça tatmin edecek. fakat söylememiz gerekir ki telefonun altındaki çift hoparlör ızgarası tam olarak çalışmıyor; bir tanesi işlevsel. 2. hoparlör ise telefonun üst kısmındaki çentik alanında. gayet güzel dolby dijital, çift kanallı ses olarak oyun ve video performansı yukarıya çıkarıyor.

huawei p20 pro parmak izi sensörü ve yüz tanıma sistemi

günümüzdeki amiral gemisi telefonların hepsinde parmak izi sensörü var diyebiliriz. huawei p20 pro’da da böyle. iphone 10’dan sonra yüz tanıma sistemi de aranan özelliklerden biri oldu. fakat android telefonlarda bu, sensör ile değil, kamera ile sağlanıyor. buna örnek olarak samsung galaxy s9 ve s9 plus gösterebiliriz. artık huawei p20 pro da yine bu şekilde yüz tanıma sistemine sahip ve şunu diyebiliriz ki huawei p20 pro’nun yüz tanıma sistemi, galaxy s9 ve s9 plus’a göre daha hızlı çalışıyor.

huawei p20 pro batarya performansı

huawei p20 pro batarya açısından yapılan testlerde oldukça başarılı sonuçlar ortaya koymuş. örneğin full hd bir video oynatırken, full ekran parlaklığı ve wifi açıkken %5 şarj tüketmiş. testi yapanlar aynı videoyu ve koşulları samsung s9’da uyguladıklarında yüzde 17, s9 plus yüzde 13, iphone 10x yüzde on şarj tüketmiş. 4000 miliamper bataryaya sahip p20 pro, tam kullanımda yaklaşık 11 saat kullanım sağlıyor. normal bir kullanımda ise en az 1 gün dayanıyor. huawei p20 pro ne kadar sürede şarj oluyor diye bakacak olursak yaklaşık 2 saat 10 dakika sürüyor. hızlı şarj olma özelliği var fakat kablosuz şarj seçeneği bulunmuyor.

huawei p20 pro kamera performansı

yazımın başında belirttiğim gibi, p20 pro leica 3 adet kameraya sahip. hatta huawei leica ile yaptığı işbirliğini en fazla bu telefonda ortaya çıkartmış diyebiliriz.

bu üçlü kamerayı inceleyecek olursak, ana kamera 40 megapiksel, bunun yanında 20 megapiksel monochrome lens ve üçüncü olarak 8 megapiksel telephoto lense sahip. ayrıca yapay zekayı da oyuna dahil ederek, şu ana kadar akıllı telefonlardaki en yüksek fotoğraf çekme performansına erişiyor. 40 megapiksel kamera bir telefonda ilk kez bulunmuyor. bildiğiniz gibi nokia 2 modelinde 40 megapiksel kamera sunmuştu. fakat tabii ki fotoğraf performansı için megapikselin çok fazla olması bir anlam ifade etmiyor. p20 pro‘yu burada öne çıkaran özelliği kullandığı sensör. rgb sensörü neredeyse rakiplerinden yüzde yirmi daha fazla ışık yakaladığı için ve yanında da 20 megapiksellik bir monochrome lens yardımcısı olduğu için, muadil telefonlara göre çok belirgin seviyede fotoğraf kalitesi sunuyor.

huawei p20 pro kamera

huawei p20 pro – leica kamera

birçok telefon zifiri karanlıkta yüksek megapikseline rağmen gözle görülebilir bir fotoğraf sunamazken, huawei p20 pro gece modu ile fotoğraf çekerken fotoğrafta olması gereken renklerin hepsini oluşturuyor.

ön kamerası da flaşlı ve flaşsız kullanımda oldukça başarılı diyebiliriz. ön kamera için söylenebilecek negatif özellik, sadece hd video çekiyor oluşu. keza yine 24 megapiksel ön kamerası ile özellikle portre modunda çok güzel fotoğraf çekimi yapabilirsiniz. hatta öyle ki cep telefonu ile vesikalık çekme en çok kullanılan özelliklerinden biri olacaktır.