diyabet ve çölyak günümüzün en önemli 2 hastalığı. peki ekmekler diyabet hastalığının bu kadar sık görünmesindeki en önemli faktörlerden biri midir? ya da gıdaların genetik değişimi diyabet olmamızı etkiliyor mu?

“diyabetin sorumlusu buğdaydır. diyabet yani şeker hastası olanlar muhakkak surette diyetlerinde buğday ve buğday ürünlerini hayatlarından çıkartmalıdır.”

insanlar için günden güne en büyük tehlike haline gelen diyabet için yukarıdaki alıntı gerçekten çok ciddi bir iddia. doktor ümit aktaş diyabetin bu kadar artmasının sebebini buğday yani ekmek olarak belirtiyor. keza diyabetin yanı sıra çölyak hastalığının yaygınlaşmasına da ekmeğin sebep olduğunu iddia ediyor.

dr. ümit aktaş’ın belirttiğine göre, buğdayın genetiği 1943 senesinde değiştirilmiş. 2. dünya savaşı esnasında uçaklar ile havadan atılan ekmekleri yiyen çocuklarda çölyak hastalığının görüldüğünü söylüyor. ekmeğin içindeki gluten maddesine karşı çocuklarda hassasiyet yani çölyak gelişmiş. çölyak hastalığının buğdayın genetiğinin değiştirilmeden önce dünyada yer almadığını da vurguluyor. dr. ümit aktaş’a göre, çölyak hastalığı ilk kez 1953 senesinde, yani 2. dünya savaşı’nda tüketilen genetiği ile oynanmış buğdaydan yapılan ekmeklerin tüketilmesinden 10 sene sonra…  

doktor ümit aktaş “sadece çölyakın değil, diyabet hastalığının sorumlusu da yine genetiği değiştirilmiş buğdaydan yapılan ekmektir.” diyor.

türkiye’de diyabetliler ekmek yiyor mu?

diyabet hastalığı dünden bugüne, bugünden yarına sürekli artarak yayılıyor. türkiye’de son 12 senede diyabet hastalığının yüzde seksen artış gösterdiği açıklanmıştır. doktor ümit aktaş’a göre tip 2 diyabeti olan kişiler, hayatlarından buğday ve buğday ürünlerini çıkartarak bu hastalıktan kurtulabilirler imiş.

şeker hastaları mısır ekmeği yiyebilirmi

şeker hastası tam buğday ekmeği yiyebilirmi

uzmanlara göre, genetiği değiştirilmiş buğday, keyif verici maddeler gibi bağımlılık yapabilmekte. çölyak ve diyabet haricinde migren, reflü, kısırlık gibi birçok hastalığın sebeplerinden biri olarak da genetiği değiştirilmiş buğday düşünülmekte

dr. ümit aktaş diyabet hastalarının tam buğday unlu ekmekler yedirilerek insüline hazırlandırılmakta olduklarını ve kan şekerlerinin yükseltindiğini söylüyor. bir diğer iddiası da ekmeğin glisemik indeksinin şekerden bile yüksek olduğu. doktor aktaş’a göre rafine şekerin glisemik indeksi 59, tam buğdayın glisemik indeksi 72.

Şeker Hastaları Hangi Tür Ekmek Tüketmeli

şeker hastaları ekmek

bu şekilde ekmek tüketiminin devam etmesi halinde, bir gün herkesin diyabet hastası olacağını öngörüyor.

insan insanın kurdudur diye boşuna dememişler; 2. dünya savaşı’na kadar hayatımızda gluten ve çölyak hastalığı sanıyorum ki yoktu. o günden beri glutenli ekmek yiyoruz. son birkaç yıl zarfında bakacak olursak ise şu an her marka ayrıca glütensiz ürünler üretip pazarlamakta.

geçen gün niye yoktu, dün niye vardı, bugün niye olmamalı?